Varustamobarometri - Rederibarometern 2022 - Repka Sari; Pöntynen Riitta (Turun yliopiston Brahea-keskus, 2025)
Varustamobarometri kartoittaa vuosittain varustamoalan ylimmän johdon näkemyksiä merikuljetusten ja varustamoalan kehityksestä. Kysely lähetetään suomalaisten varustamojen lisäksi Suomen meriliikenteen kannalta oleellisille ulkomaisille varustamoille. Varustamobarometrin on tuottanut Turun yliopiston Brahea-keskuksen Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskuksen yhteydessä toimiva Shortsea Promotion Centre Finland. Barometrin toimeksiantajina vuonna 2022 olivat Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Suomen Varustamot Ry, Suomen Laivameklarit r.y. sekä Ahvenanmaan maakuntahallitus.