Patriootti ja kirjailija – Artturi Leinosen elämäkerta piirtää kuvan monipuolisesta vaikuttajasta - Rantala, Tuomas (Turun yliopisto, 2026)
Lasse Kankaan kirjoittama elämäkerta on ensimmäinen tieteellinen kokonaisesitys monipuolisesta eteläpohjalaisesta vaikuttajasta Artturi Leinosesta (1888–1963). Elämäkerta piirtää kuvan maalaisliittolaisesta patriootista ja itsenäisyysaktivistista, ja osoittaa miten niin kommunismia kuin oikeistoradikalismia vastaan taistelleella Leinosella oli omana aikanaan huomattavaa valtakunnallistakin vaikuttavuutta. Elämäkerrassa nostetaan esiin myös Leinosen merkittävä kirjallinen ura. (Kirja-arvio)