Kekkonen, Euroviisut ja Helsinki – kansallinen audiovisuaalinen perintö NER-analyysin tunnistamana - Kannisto Maiju; Kauppinen Pekka (Agricola -Suomen humanistiverkko, Historiallinen Yhdistys ry, Suomen Historiallinen Seura ry ja Turun Historiallinen Yhdistys ry., 2022)
Kansallista audiovisuaalista arkistoa rakennettaessa tehdään monenlaisia valintoja, millainen kansallinen perintö tallennetaan jaettavaksi ja muistettavaksi. Artikkelissa tutkimme audiovisuaalisen arkiston kaanonia nimentunnistuksen avulla FiNER-työkalulla. Jäljitämme Ylen Elävän arkiston metadatasta henkilöitä, tapahtumia, paikkoja ja vuosia, joita arkistossa painotetaan. Artikkeli avaa metadata-aineiston ja nimentunnistuksen mahdollisuuksia ja rajoituksia historiallisessa tutkimuksessa.