Moninkertaisen testaamisen ongelma - Regina, Oula (My University, 2025)
Tutkielmassa käydään aluksi läpi tilastollisessa testaamisessa käytettäviä käsitteitä kuten p-arvo, merkitsevyystaso, nolla- ja vastahypoteesi, hylkäys- ja hyväksymisvirheet, eli tyypin I ja II virheet, FWER (family-wise error rate) eli perhekohtainen virhetodennäköisyys ja FDR (false discovery rate) eli väärien löydösten osuus. Esitellään lyhyesti Bonferronin korjaus, Holmin ja Hochbergin menetelmät perhekohtaisen virhetodennäköisyyden kontrolloimiseen sekä Benjaminin ja Hochbergin menetelmä ja Benjaminin ja Yekutielin menetelmä väärien löydösten osuuden kontrolloimiseen. Lopussa verrataan näitä menetelmiä toisiinsa.