Yksittäisen ruuvikiinnitteisen implanttikruunun valmistus - Mäkelä, Anna (My University, 2023)
Opinnäytetyön tavoitteena on opastaa hammaslääketieteen opiskelijoita yksittäisen ruuvikiinnitteisen implanttikruunun suunnittelussa ja valmistuksessa. Kirjallisen työn lisäksi opiskelumateriaali sisältää kolme kliinisiä opetusvideoita yksittäisen ruuvikiinnitteisen implanttikruunun valmistamisesta vastaanotolla. Videoiden yhteispituus on n. 25 min. Videomateriaalin kuvaamisen ja editoinnin päävastuu oli minulla, mutta materiaalin tuottamiseen osallistuivat lisäkseni EvaHL Jasmina Bijelic-Donova sekä opetushoitaja Tytti Syrjäkari. Videoissa käsitellään ruuvikiinnitteisen implanttikruunun proteettisen hoidon toteutuksen vaiheita tarkkuusjäljennöksen ottamisesta valmiin kruunun asentamiseen ja sen kontrollointiin. Kirjallisen opinnäytetyön läpikäynnin myötä opiskelijan tulisi tietää sementtikiinnitteisten ja ruuvikiinnitteisten implanttikruunujen väliset periaatteelliset erot ja potilaalle sopivan rakenteen valintakriteerit. Lisäksi opiskelijan tulisi osata ruuvikiinnitteisen implanttikruunun valmistuksen vaiheet hammaslääkärin näkökulmasta.
Keywords: implantti, abutmentti, ruuvikiinnitteinen implanttikruunu