Virtsan takaisinvirtauksen kuvantamiseen löytyy säteetön vaihtoehto - Laurikainen Tiina; Viljamaa Hanna-Reeta; Pakkasjärvi Niklas; Ripatti Liisi (Suomen Lääkäriliitto, 2022)
Lasten virtsan takaisinvirtaus eli vesikouretaalinen refluksi altistaa virtsatietulehduksille, jotka toistuvina ovat riskitekijä munuaisten arpeutumiselle ja munuaisten vajaatoiminnalle.
Kuvantamistutkimusten tavoitteena on todeta ja luokitella virtsan takaisinvirtaus ja vaikeusaste ja tunnistaa potilaat, jotka ovat alttiita toistuville infektioille.
Varjoainetehosteinen kaikukuvaus eli ceVUS on lapsilla uusi ja lupaava menetelmä virtsarefluksin tutkimiseen säteettömästi ja siten vaihtoehto perinteiselle miktiokystografialle.