Quenchit korkean ja matalan lämpötilan suprajohteissa - Turpeinen, Sonja (My University, 2025)
LuK-tutkielmassa käytiin läpi lyhyesti suprajohtavuuden perusteet, jonka jälkeen tutustutaan quenchiin ilmiönä suprajohteissa, sekä niille altistavia tekijöitä. Lopuksi esitellään kahdeksan erilaista menetelmää quenchien havaitsemiseen ja käydään läpi niiden mahdollisuuksia tulevaisuuden sovelluksiin. Tutkielma painottui enemmän korkean lämpötilan suprajohteisiin, koska niiden havaintomenetelmien tutkimus on edelleen kesken.
Keywords: Suprajohde, quench, havaintomenetelmä