Pienten ja keskisuurten yritysten innovatiivisuuden kehitys transformationaalisen johtamisen avulla - Ojala, Raine (My University, 2025)
Tutkielmassa käsitellään pienten ja keskisuurten yritysten kilpailukyvyn kehittämistä innovaation keinoin, hyödyntämällä transformationaalista johtamista. Innovatiivisuuden merkitys korostuu moderneilla markkinoilla. Pienten ja keskisuurten yritysten piirissä innovaatio ilmenee suurempia yrityksiä useammin työntekijöiden arkipäivässä, eikä erillisten tutkimus- ja kehitysosastojen toimesta. Transformationaalisella johtamisella voidaan pyrkiä hyödyntämään työntekijöiden ideat ja ajatukset aiempaa tehokkaammin. Tutkielma on laadittu teoreettisen kirjallisuuskatsauksen muodossa, joten tutkimuksen sisältö perustuu vahvasti jo olemassa olevaan tutkimustietoon sekä tieteelliseen kirjallisuuteen. Aiemman tutkimustiedon nojalta voidaan pienten ja keskisuurten yritysten ominaispiirteiden ja tarpeiden sekä transformationaalisen johtamisen havaittujen vahvuuksien välillä löytää yhteys. On syytä pitää myös mielessä pienten ja keskisuurten yritysten yksilöllisyys, sekä transformationaalisen johtamisen osakseen saama kritiikki. Näin ollen tutkimus jättää myös varaa runsaalle jatkotutkimukselle tämän potentiaalisen yhteyden tarkemmaksi analysoimiseksi.
Keywords: transformationaalinen johtaminen, pienet ja keskisuuret yritykset, innovatiivisuus