Eläinhenget – Keskustelu eläinten kuolemattomista sieluista spiritualistisessa Light-lehdessä Britanniassa 1887 - Kaartinen Marjo (Finland, 2022)
Artikkeli tarkastelee brittiläisen, spiritualistisen Light-lehden keskustelua eläinten hengistä ja sieluista vuonna 1887. Artikkeli osoittaa, miten spiritualistien kokemusperäinen tieto siitä, että tuonpuoleisessa oli ihmishenkien lisäksi myös eläinten henkiä, vahvisti keskustelua eläinten roolista ihmisten maailmassa. Keskusteluun liittyi nopeasti myös eläinsuojelullinen ja antivivisektionistinen vire.