”Saaristomeri ei ole entisensä” – merihavaintosarjat kertovat ilmastonmuutoksen etenemisestä ja seurauksista - Hänninen Jari (Toinen Aatos Oy, 2026)
Merihavaintosarjat kertovat ilmaston lämpenemisestä viimeisten kymmenien vuosien aikana myös Saaristomerellä. Talvet ovat olleet 1980-luvulta lähtien aiempaa sateisempia ja leudompia. Seurauksena on esimerkiksi meriveden suolapitoisuuden lasku sekä meriveden lämpeneminen, kertoo apulaisprofessori Jari Hänninen.