Yliopiston muutos ja akateemisen työn tasa-arvot : Opetus- ja tutkimustyön tekemisen ehdot ja mahdollisuudet yliopistossa - Haapakorpi Arja; Plamper Raakel; Tapanila Katriina; Jauhiainen Annukka; Laiho Anne; Leinonen Minna; Ylijoki Oili-Helena; Jauhiainen Arto (Valtioneuvosto, 2025)
Raportissa tarkastelemme erilaisissa asemissa olevien opetus- ja tutkimustyön tekijöiden tehtäviä, työn tekemisen ehtoja ja mahdollisuuksia ja niiden muutoksia. Erittelemme haastatteluaineistoihin pohjautuen tutkija-opettajien työnkuvaa ja urakehitystä. Aineistot on kerätty Turun, Tampereen ja Itä-Suomen yliopistoista.