Kuulo-ongelmat kuormittavat työikäisten kognitiota - Alanko, Outi; Kuuttila, Anu; Willberg, Tytti (Finland, 2026)
• Kuulon kuntoutuksen perustana ovat laadukkaat sekä asianmukaisesti valitut ja sovitetut kuuloapuvälineet. Ne eivät kuitenkaan palauta toiminnallista kuuloa normaaliksi.
• Huonokuuloisuus lisää kuulemiseen tarvittavaa ponnistelua erityisesti epäsuotuisissa kuunteluolosuhteissa. Tämä voi johtaa väsymiseen ja hidastaa palautumista.
• Puheen kuulemisen vaikeudet arjessa voivat liittyä myös kognitiivisiin toimintoihin, kuten tarkkaavuuteen ja työmuistiin.