Itämaiset ovat ainoita, jotka osaavat elää! Mielihyvä ja orientalismi romantiikan ajan hasiskirjallisuudessa - Mustamo, Aila (Kulttuurintutkimuksen seura, 2026)
Nykyään kannabis on poliittinen kiistakapula, jonka laittomuutta tai laillistamista perustellaan hyöty- ja haittanäkökulmilla. Julkisessa keskustelussa kannabistuotteet ovat joko ongelma tai mahdollinen lääke. Toisenlainen näkökulma aiheeseen avautuu romantiikan ajan itämaiden lumoa tihkuvassa hasiskirjallisuudessa. Voisiko hasiskirjallisuus auttaa haastamaan hyötypuhetta laajemminkin?