Trakeostomian komplikaatiot on tärkeää tunnistaa ajoissa - Forsgren, Mira; Sjöblom, Henrik; Ruuskanen, Miia; Kytö, Eero (Finland, 2026)
• Trakeostomia on yleinen toimenpide kriittisesti sairailla potilailla.
• Trakeostomiaan liittyvät komplikaatiot voivat joskus ilmaantua vasta vuosien kuluttua. Pahimmillaan ne voivat olla henkeä uhkaavia.
• On tärkeää tunnistaa mahdolliset komplikaatiot, jotta niiden hoidon aloittaminen ei viivästy.