Hoivatyöntekijöiden kokemuksia sisäisestä ja ulkoisesta motivaatiosta - Eriksson, Niklas (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2018)
Työmotivaatiolla on todettu olevan useita positiivisia seurauksia. Sen on havaittu esimerkiksi lisäävän työntekijöiden halua sitoutua organisaatioon, parantavan organisaation tulosta sekä vaikuttavan positiivisesti työntekijöiden hyvinvointiin (Rantamäki, Kauhanen & Kolari 2006). Tässä tutkielmassa tarkastellaan sitä, miten hoivatyöntekijät kokevat sisäisen ja ulkoisen motivaation. Tutkielman tarkoituksena on selvittää, missä määrin hoivatyöntekijät kokevat olevansa sisäisesti motivoituneita ja missä määrin puolestaan ulkoisten palkkioiden koetaan vaikuttavan yksilön käyttäytymiseen. Tämän lisäksi tutkielman tarkoituksena on kartoittaa sitä, millaisia henkilökohtaisia tavoitteita on hoivatyöntekijöiden motivaation taustalla. Tutkielman teoreettisen viitekehyksen osalta keskiössä on sisäisen ja ulkoisen motivaation välinen suhde sekä niiden muodostama motivaatiojatkumo itseohjautuvuusteorian näkökulmasta. Decin (1975, 23) mukaan ihmisen toiminta voi olla joko itsessään päämääränä tai sitten tietynlainen käyttäytyminen voi toimia välineenä kohti muuta päämäärää. Tämä Decin havainto on mielenkiinnon kohteena myös tässä tutkielmassa. Tutkielma on suoritettu kvalitatiivisin menetelmin, ja tutkimusaineisto on kerätty puolistrukturoitujen teemahaastatteluiden avulla. Haastatteluita tehtiin yhteensä seitsemän, ja ne toteutettiin vuoden 2017 touko- ja kesäkuun aikana. Aineisto on analysoitu kolmeen osaan teemoiteltuna. Ensin on analysoitu hoivatyöntekijöiden yleisiä kokemuksia motivaatiosta ja sen merkityksestä itselleen. Toisessa osassa analyysin kohteena on hoivatyöntekijöiden henkilökohtaiset tavoitteet motivaation lähteinä ja kolmanneksi on tarkasteltu hoivatyöntekijöiden kokemuksia eri motivaatiotekijöiden merkityksestä. Tutkimustulosten perusteella voidaan todeta, että hoivatyöntekijät motivoituvat ensisijaisesti sisäisistä motivaatiotekijöistä, kuten työn merkityksellisyydestä, työn kiinnostavuudesta ja omaan työhön vaikuttamisen mahdollisuuksista. Vaikka ulkoiset palkkiot koetaan taloudellisten realiteettien vuoksi motivaation kannalta välttämättöminä tekijöinä, niin kuitenkin sisäisten motivaatiotekijöiden koetaan jopa kumoavan ulkoisten palkkioiden merkityksen tietyissä tilanteissa. Tutkimuksen tulosten mukaan ulkoisten palkkioiden lisäämisen ei koeta suoraan lisäävän motivaatiota, mikäli työntekijä kokee itselleen merkityksellisempien sisäisten motivaatiotekijöiden olevan epätasapainotilassa. Tämän tutkielman tulosten valossa hoivatyöntekijöille tulisi tarjota aiempaa enemmän mahdollisuuksia kehittää omaa työtään ja työympäristöään työntekijälle itselleen mielekkäämpään suuntaan. Kun organisaation henkilöstö on motivoitunutta, niin vasta silloin yrityksen varsinaisen ydinliiketoiminnan harjoittamisen ja kehittämisen voidaan katsoa olevan mahdollista.