Käsityönopetuksen monet merkitykset oppilaiden huoltajien kokemana - Siitari, Oskari (My University, 2021)
Tutkimuksen tavoitteena on tutkia käsityön monia merkityksiä oppilaiden huoltajien kokemana. Tavoitteena saada selville minkälaisia kokemuksia heillä on nykyisestä käsityönopetuksesta, monimateriaalisesta käsityöoppiaineesta ja oppiaineen tavoitteista. Tutkimus toteutettiin puolistrukturoidulla teemahaastattelulla. Haastattelut tehtiin puhelimitse kuudelle huoltajalle. Suuntaa antavien tutkimustulosten perusteella voidaan päätellä, että huoltajat ovat tyytyväisiä käsityönopetukseen ja pitivät sitä hyödyllisenä oppiaineena ja toivoivat lisää tunteja käsityönopetukseen. Käsityönopetuksen tavoitteita ei juurikaan tunnettu. Käsityöopetuksen tavoitteita pidettiin hyvinä ja riittävän laajoina. Hyvänä asiana koettiin opetuksen luovuus ja monipuolisuus.