Vuorovaikutustaitojen harjoittelu kulttuurivälityksessä ja kielenoppimisessa - Mutta, Maarit; Merijärvi, Soila; Lefebvre, Augustin; Nyikos, Julia; Kabasinskaite, Kotryna; Liorentiene, Kristina; Lucantoni, Grazia; Moncada, Maria; Molinaro, Maira (DADAU – De L’Art et D’Autre, 2026)
Lukijat löytävät tästä manuaalista tietoa siitä, miten järjestää koulutusta, joka perustuu ammattilaisten, vapaaehtoisten, oppijoiden tai kulttuurivälitys- tai kieltenoppimistoimintaan osallistuvien vuorovaikutuskäytäntöjen konkreettiseen havainnointiin. Tämä opas täydentää CORDIALIS-manuaalia "Vuorovaikutustaitojen itsearviointi kulttuuri- ja kieltenoppimisaktiviteeteissa". Koulutusmenetelmän erityispiirre on, että se perustuu CORDIALIShankkeen aikana nauhoitettuihin videoihin ja niiden analyyseihin, joissa tunnistettiin erilaisia vuorovaikutustaitoja. Vuorovaikutustaitojen luettelo ja kuvaukset löytyvät tätä manuaalia edeltävästä ja täydentävästä vuorovaikutustaitojen itsearviointimanuaalista. Seuraavissa kappaleissa kuvataan yksityiskohtaisesti tämän menetelmän perusteet ja annetaan konkreettisia esimerkkejä videoanalyysistä ja vuorovaikutustaitojen tunnistamisesta kulttuurivälitys- ja kieltenoppimisaloilla.