Kestävää kehitystä edistävä kielten opetus: Ideoita ja työkaluja kestävyyskasvatuksen ja kielten opetuksen yhdistämiseen - Maijala, Minna; Laine, Päivi; Merijärvi, Soila; Mutta, Maarit; Patzelt, Mareen; Kuusalu, Salla-Riikka; Ullakonoja, Riikka; Heikkola, Leena Maria (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2025)
Kestävää kehitystä edistävä kielten opetus -oppimateriaali on kehitetty professori Minna Maijalan johtamassa Eettisesti kestävä kielten opetus -hankkeessa (EKKO). Teos pohjautuu tutkimukseen ja hankkeessa kehitettyyn teoreettiseen viitekehykseen, niin sanottuun TLS-malliin (Transformative language teaching for sustainability). Materiaali on tehty täydentämään oppikirjoja ja vähentämään opettajien työtä laatia itse ajankohtaista ja tuntityöskentelyä monipuolistavaa oppimateriaalia. Tähän teokseen on koottu yksi tehtäväkokonaisuus kullekin kestävän kehityksen ulottuvuudelle (ekologinen, kulttuurinen, sosiaalinen ja taloudellinen) sekä yksi holistinen tehtäväkokonaisuus, jossa yhdistyvät kaikki ulottuvuudet. Tehtäväkokonaisuuksia on englannin, espanjan, ranskan, ruotsin, saksan, suomen ja venäjän opettamiseen taitotasoille A1–B2, ja tehtävät sopivat yläkouluun, toiselle asteelle ja aikuisopetukseen.