Ristiriitaiset verenpainetaudin muodot : valkotakkihypertensio ja piilevä hypertensio - Lindroos Annika; Niiranen Teemu (Suomen lääkäriliitto, 2025)
• Valkotakkihypertensio ja piilevä hypertensio eivät ole täysin vaarattomia,sillä ne johtavat usein vuosien seurannassa pysyvään hypertensioon.
• Erityisesti piilevään hypertensioon liittyy merkittävä elinvaurioiden ja sydän- ja verisuonitapahtuman riski.
​​​​​​​• Lääkehoitopäätös perustuu ensisijaisesti muualla kuin vastaanotolla mitattuun verenpaineeseen.