Lasten ja nuorten krooninen väsymysoireyhtymä - Helander Heli; Hovi Marita; Immonen Tuuli; Lähdesmäki Tuire; Makkonen Ismo; Saarenpää-Heikkilä Outi (Finland, 2022)
Kroonista väsymysoireyhtymää pidetään toiminnallisena häiriönä. Etiologia on todennäköisesti monitekijäinen.
Oikea-aikainen diagnoosi parantaa potilaan ennustetta ja kuntoutumista. Tutkitusti tehokasta hoitoa ei vielä ole.Hoidosta vastaa lasten ja nuorten hoitoon perehtynyt moniammatillinen tiimi.
Tavoitteena on arjen toimintakyvyn tukeminen tai palauttaminen pitkäkestoisen, kuuntelevan ja luottamuksellisen hoitosuhteen avulla.