Eisensteinin todistus neliönjäännösten resiprookkilaille - Turpeinen, Iida (My University, 2026)
Neliönjäännösten resiprookkilaki on keskeinen tulos lukuteoriassa. Se kertoo, millä ehdoin kaksi eri alkulukua ovat toistensa neliönjäännöksiä. Tutkielmassa on esitelty lakia ja erityisesti Gotthold Eisensteinin vuoden 1845 todistusta sille. Laki yksinkertaistaa Legendre-symbolien laskemista ja kongruenssien ratkaisemista.
Keywords: neliönjäännösten resiprookkilaki, Eisenstein