Luova tulevaisuustila ja tulevaisuuden osaamisen ennakointi - Heinonen, Sirkka; Ruotsalainen, Juho; Kurki, Sofi (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 2019)
Tässä raportissa esitellään VIDICO:n Luova tulevaisuustila -hankkeen tulokset. Hanke toteutettiin kahden konkreettisen pilotin kautta: Helsingin kaupungin kirjastopilotti Lasipalatsin Kohtaamispaikassa sekä Hämeenlinna-pilotti Hämeenlinnan ammattikorkeakoulun kirjastossa ja Teknologiakeskus Innoparkissa. Kyseessä on uusi konsepti, joka kehittää yhteisluovuutta, ennakointikykyä ja innovatiivisuutta. Luovaan tulevaisuustilaan on integroitu luovuutta tukevia ja ennakointiajatteluun valmentavia elementtejä. Pilottien luovissa tulevaisuustiloissa järjestettävissä moderoiduissa Tulevaisuusklinikoissa osallistujat pääsivät soveltamaan tulevaisuudentutkimuksen metodeja sekä yhteisluovia työskentelymenetelmiä.