MORAALISTA ROHKEUTTA VAATIVAT HOITOTYÖN TILANTEET – ANALYYSI HOITOTYÖNTEKIJÖIDEN KOKEMUKSISTA - Kleemola, Emmi (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2019)
Moraalinen rohkeus on tärkeä osa eettisten periaatteiden mukaista hoitotyön toteuttamista. Hoitotyöntekijöillä tulee olla moraalista rohkeutta erilaisissa hoitotyön tilanteissa ja ympäristöissä kaikilla hoitotyön tasoilla. Moraalisesti rohkea toiminta eettisesti vaativissa tilanteissa on laadukkaan ja turvallisen hoitotyön edellytys. Tämän Pro gradu -tutkielman tarkoituksena on kuvata moraalista rohkeutta vaativia hoitotyön tilanteita sellaisina kuin hoitotyöntekijät ovat ne kokeneet ja miten he ovat näissä tilanteissa toimineet. Tavoitteena on tuottaa uutta tietoa hoitotyöntekijöiden kohtaamien moraalista rohkeutta vaativien tilanteiden luonteesta eettisten periaatteiden mukaisen hoitotyön kehittämiseksi. Tutkimus toteutettiin poikittaistutkimuksena käyttäen kuvailevaa laadullista tutkimusasetelmaa. Tutkimusaineisto koottiin osana laajempaa Moral Courage-tutkimushanketta, jossa aineistonkeruumenetelmänä oli Nummisen ym. (2018) kehittämä hoitotyöntekijöiden moraalisen rohkeuden mittari. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat sairaanhoitajat, kätilöt, terveydenhoitajat, apulaisosastonhoitajat ja osastonhoitajat, jotka työskentelivät aineistonkeruun aikana jollakin Helsingin yliopistollisen keskussairaalan neljästä tutkimukseen valituista tulosalueesta. Tässä työssä tutkimusaineisto muodostuu kyselyn avoimesta kysymyksestä, johon oli vastannut yhteensä 286 hoitotyöntekijää eli 47% koko kyselyyn vastanneista. Avoimessa kysymyksessä vastaajia pyydettiin kuvailemaan lyhyesti yksi esimerkki työssään kohtaamasta moraalista rohkeutta vaatineesta tilanteesta sekä se, miten hän on toiminut kyseisen tilanteen ratkaisemiseksi. Avoimen kysymyksen aineisto analysoitiin induktiivisella sisällön analyysillä. Tulosten mukaan hoitotyöntekijät toimivat useimmiten moraalisesti rohkeasti, mutta aina moraalinen rohkeus ei riittänyt. Useimmiten moraalista rohkeutta vaativia tilanteita esiintyy kollegoiden ja lääkäreiden suhteen, mutta myös potilaiden, omaisten, hoitajan itsensä, organisaation ja esimiehen suhteen. Tilanteita pyritään ratkaisemaan useimmiten verbaalisen kommunikoinnin tai välittömän toiminnan keinoin. Välittömällä toiminnalla tarkoitetaan esimerkiksi toiminnan keskeyttämistä. Hoitotyöntekijöiden toimintaa ohjaavat hoitotyön eettiset periaatteet, kuten potilaan hyvän hoidon edistäminen, kärsimyksen lievittäminen, potilaiden ihmisarvon kunnioittaminen sekä hoitajan vastuun ja velvollisuuden tunne potilaita ja ammattikuntaa kohtaan. Tuloksia voidaan hyödyntää eettisten periaatteiden mukaisen hoitotyön kehittämisessä, hoitotyöntekijöiden perus- ja täydennyskoulutuksessa sekä jatkotutkimuksissa. Koulutuksen avulla voidaan lisätä tietoisuutta moraalista rohkeutta vaativista hoitotyön tilanteista sekä rohkaista hoitotyöntekijöitä moraalisesti rohkeaan toimintaan. Koulutuksen avulla voidaan auttaa myös esimiehiä tunnistamaan eettisesti ongelmallisia tilanteita ja tukemaan hoitotyöntekijöitä selviytymään näistä. Jatkossa olisi tarpeellista tutkia myös lääkärien ja esimiesten moraalista rohkeutta sekä heidän että potilaiden ja omaisten näkemyksiä moraalista rohkeutta vaativista tilanteista