Johtamisopintojen merkitys yleislääkäriksi kasvamisessa ja opintojen toteutus Turun yliopistossa - Karjalainen, Katarina; Halava, Heli (Finland, 2025)
Hyvin johdettu terveydenhuolto-organisaatio on niin työntekijän kuin potilaankin näkökulmasta houkutteleva, tehokas, laadukas ja hyvinvoiva. Huono johtaminen voi puolestaan vähentää lääkärien työhyvinvointia, heikentää organisaation veto- ja pitovoimaa ja vaikeuttaa työstä suoriutumista. Johtamiskoulutuksen merkitys on viime vuosina ymmärretty paremmin myös terveydenhuollossa.