Esihenkilöiden työhyvinvointi julkisen alan työssä - Pulkkinen, Johanna M; Pekkarinen, Laura (Finland, 2025)
Tutkimus tarkasteli julkisen alan esihenkilöiden työhyvinvointia vuosina 2018–2022. Esihenkilötyö koetaan merkitykselliseksi, työssä koetaan iloa ja innostusta. Puolet kokee työn henkisesti raskaaksi. Esihenkilöt ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä oman lähiesihenkilönsä johtamistapaan ja saamaansa tukeen. Neljännes toivoisi enemmän palautetta, tukea ja apua. Hyvää henkistä työkykyä selittävät työn positiiviset voimavarat sekä oman esihenkilön tuki.