Geriatriaa tarvitaan jo lonkkamurtuman akuuttihoidossa - Pehkonen, Matias (Suomen lääkäriliitto, 2026)
• Lonkkamurtumapotilaan hoito vaatii kokonaisvaltaista lähestymistapaa ja selkeää hoitopolkua.
• Ortogeriatrisessa mallissa ortopedi ja geriatri jakavat vastuuta potilaista akuutin sairaalajakson aikana.
• Geriatrinen arviointi tulee aloittaa jo perioperatiivisessa vaiheessa.
• Deliriumin ehkäisy ja nopea mobilisaatio ovat avainasemassa kuntoutumisen käynnistymisessä.