Kaizen-ideologian integroiminen länsimaiseen johtamiseen - Nurmi, Mili (My University, 2024)
Tämä kirjallisuuskatsaus käsittelee japanilaista Kaizen-ideologiaa ja sen integroimista osaksi länsimaisten yritysten johtamista. Tutkielman tarkoituksena on selvittää, miten länsimaiset organisaatiot voivat tehokkaasti hyödyntää Kaizenin periaatteita parantaakseen toimintakykyään. Tämä on erityisen tärkeää nykyisessä globaalissa liiketoimintaympäristössä, jossa jatkuva parantaminen ja joustava sopeutuminen ovat yrityksille kriittisiä menestystekijöitä. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena, jossa on tarkasteltu sekä teoreettista kirjallisuutta että käytännön esimerkkejä japanilaisista ja länsimaisista organisaatioista, jotka ovat soveltaneet Kaizenia. Kaizenia käsitellään eri näkökulmista. Tämä kattaa muun muassa historiallisen ja filosofisen näkökulman, kulttuurillisen taustan arvioimisen, vertailun länsimaalaisiin käytäntöihin sekä teoreettisen ja empiirisen toteuttamisen arvioinnin. Empiiriset tutkimukset nostavat esille, että monet länsimaiset yritykset omaksuvat Kaizenin rajoittuneesti tai pinnallisesti, mikä voi heikentää sen tehokkuutta. Tutkielma tuo esille, miksi Kaizen ei ole universaalisti sovellettavissa jokaisessa kulttuurissa ilman sopeutuksia. Kaizenin menestyksekäs integrointi länsimaisiin yrityksiin vaatii syvällistä ymmärrystä japanilaisesta johtamiskulttuurista ja pitkäjänteistä sitoutumista jatkuvaan parantamiseen. Kaizenin tuoma kulttuurimuutos ei ole pelkästään operatiivinen, vaan se vaikuttaa myös laajemmin organisaation rakenteisiin ja strategiseen ajatteluun. Johtopäätöksenä esitetään, että Kaizenin systemaattinen käyttö voi tarjota merkittäviä etuja suhteessa kustannustehokkuuteen, tuottavuuteen sekä henkilöstön motivaatioon ja sitoutumiseen. Kokonaisuudessaan tämä kirjallisuuskatsaus tarjoaa syvällisen kuvan Kaizenin merkityksestä ja sen soveltamisesta länsimaisissa yrityksissä, ja voi toimia pohjana tulevalle tutkimukselle, joka käsittelee kulttuurisia ja organisatorisia mukautuksia Kaizenin käyttöönotossa.
Keywords: Kaizen, jatkuva parantaminen, länsimainen johtaminen