Työpaikalla tapahtuva oppiminen ja työpaikkaohjaaminen ammatillisen koulutuksen uudistuessa - Autio, Satu (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2018)
Tämän tutkimustyön tarkoituksena on tutkia työpaikalla tapahtuvan oppimisen ja sen ohjaamisen kannalta merkittäviä tekijöitä ammatillisen koulutuksen uudistuessa työelämän kannalta. Tavoitteena on kuvata miten työelämä ja työpaikkaohjaajat kokevat työssäoppimisen ja sen ohjaamisen ja miten varmistettaisiin sujuva opiskelijoiden ohjaustyön onnistuminen työpaikalla. Tutkimuksen aikana ammatillista koulutusta uudistettiin merkittävästi ja tässä tutkimuksessa huomioidaan myös uudistuksen tuomia muutoksia työssäoppimiseen ja sen ohjaamiseen työpaikoilla. Jatkossa perinteisestä työssäoppimisesta siirrytään työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Työpaikalla järjestettävään koulutukseen tulee kuulumaan koulutussopimus ja oppisopimuskoulutus. Tutkimuksen informantit koostuvat viidestä sosiaali- ja terveysalan työelämän edustajasta, neljästä matkailualan työelämän edustajasta, sekä kahdesta ammatillisen koulutuksen edustajasta. Työelämän informantit on valittu niin, että he kaikki ovat ainakin jossain vaiheessa ohjanneet ammatillisen koulutuksen opiskelijoita omalla työpaikallaan. Koulutuksen edustajat taas on valittu sillä perusteella, että he ovat olleet mukana kehittämässä oppilaitoksen ja työelämän välistä yhteistyötä. Työssäoppimisen ja työpaikkaohjaamisen käytännöt vaihtelevat jonkin verran eri alojen välillä. Tähän työhön on tarkoituksella valittu kaksi eri alaa tutkimustulosten vertailtavuuden ja monipuolisuuden mahdollistamiseksi. Tutkimus on luonteeltaan laadullinen kvalitatiivinen tutkimus, jonka aineisto on kerätty yksilöllisillä teemahaastatteluilla. Aineiston analyysissa on käytetty fenomenografista lähestymistapaa teemoittelun ohella. Tutkimuksen tuloksista selviää etenkin työelämän edustajien erilaisia näkemyksiä työssäoppimisesta ja sen ohjaamisesta. Opiskelijoiden ohjaaminen koetaan voimavaraksi, mutta samalla pohditaan myös ohjaustyön haasteellisuutta omien töiden ohella. Ohjaaminen nähdään myös osana omaa työnkuvaa. Sujuvaan opiskelijoiden ohjaustyöhön vaikuttavat oikeanlainen työympäristö, ohjaajan ja opiskelijan yksilölliset ominaisuudet sekä opettajan tuki. Myös työpaikkaohjaajakoulutus vahvistaa työssäoppimisen onnistumista. Ammatillisen koulutuksen uudistuksen tuomat muutokset nähdään mahdollisuutena, mutta samalla ne koetaan joiltakin osin myös haasteelliseksi. Uudistuksen tuomat muutokset nähdään myös osittain vielä epäselvinä, mutta opiskelijoiden ohjaamista jatkossakin korostetaan. Matkailuala ja sosiaali- ja terveysala eroavat toisistaan luonteeltaan, mutta myös samankaltaisuuksia löytyy työssäoppimista ja sen ohjaamista ajatellen. Aihetta on tärkeää tutkia, koska työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen on tarkoitus panostaa tulevaisuudessa entistä enemmän.