Iällä on väliä myös koulutusta koskevassa päätöksenteossa - Isopahkala-Bouret Ulpukka (Kansanvalistusseura ja Aikuiskasvatuksen Tutkimusseura, 2025)
Ikä on tuotava mukaan koulutusta koskevaan keskusteluun. Kysymys myöhemmän iän opiskelumahdollisuuksista kytkeytyy ikäsyrjinnästä vapaan yhteiskunnan edistämiseen. Aikuisten tavoitteellinen opiskelu ja harrastaminen auttavat konkreettisesti haastamaan ikääntymistä koskevia ikäviä ennakkoluuloja ja raivaamaan tilaa omalle tavalle elää ja ikääntyä. Vanhanakin on oikeus sivistää itseään. Tämä on hyvä muistaa koulutusleikkauksia koskevassa päätöksenteossa.