Altistuminen astmaa aiheuttaville tekijöille työssä : suositukset terveystarkastuksista - Lindström Irmeli; Karvala Kirsi; Karjalainen Jussi; Kilpeläinen Maritta; Piirilä Päivi; Sauni Riitta; Tuomisto Leena E; Suojalehto Hille (Finland, 2022)
Työterveyshuollossa tehdään alku- ja määräaikaistarkastuksia työntekijöille, jotka altistuvat hengitysteitse astmaa aiheuttaville tekijöille. Keskeistä on selvittää hengitystieoireet. Oireettomille tehdään vain harvoin spirometria ja allergiatutkimukset. Spirometriaan liitetään aina bronkodilataatiokoe. Jos epäillään ammattitautia, potilas lähetetään tutkimuksiin Työterveyslaitokselle tai erikoissairaanhoitoon.