Raudanpuute ilman anemiaa - miten ferritiiniarvoa tulkitaan? - Ebeling Freja; Sinisalo Marjatta; Säily Marjaana; Widenius Tom; Kuittinen Taru; Itälä-Remes Maija; Remes Kari (Finland, 2022)
Plasman ferritiinipitoisuuden mittaus on elimistön rautapitoisuuden perusseulontakoe. Sen tulkinta ei ole kuitenkaan aina helppoa. Osoitettu raudanpuute voi olla rautahoidon aihe, vaikkei siihen liittyisikään anemiaa. Terveen henkilön varastorautavajaus korjataan yleensä suun kautta otettavilla valmisteilla.