“Hyvä valmentaja tekee myöskin omalle maalleen positiivista propagandaa” - Yksityis- ja viranomaisarkistojen antama kuva urheiluvalmentaja Paavo Karikon toiminnasta Italiassa vuosina 1933–1936 - Kananen, Joonas (My University, 2025)
Arkistoalan ja asiakirjahallinnon maisteriopintoihin opinnäytteenä toimiva artikkeli käsittelee suomalaisen yleisurheiluvalmentajan, Paavo Karikon toimintaa Italiassa vuosina 1933-36 kolmen eri viranomais- ja yksityisarkiston kautta. Artikkeli tutkii sitä, millaisia merkityksiä moderni valmentajuus ja siihen liittynyt tieto sai näissä aineistoissa. Analyysin tukena hyödynnän tiedon piirin käsitettä sekä arkistoteorian tarjoamia näkökulmia arkistoaineistojen muotoon ja kontekstiin liittyen.