Sähköistyminen vertaisyhteiskunnassa - uusi tarina Suomen tulevaisuudelle - Sirkka Heinonen; Joni Karjalainen (Turun yliopisto, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, 2022)
Sähköistyminen vertaisyhteiskunnassa – uusi tarina Suomen tulevaisuudelle on kertomus uusiutuvasta energiasta sekä sähköistymisen ja vertaisuuden periaatteiden yhteen kietoutumisesta. Niiden avulla olemme matkalla päästöttömään tulevaisuuteen. Kirjassa esitetään uusi päästöttömän tulevaisuuden visio aina vuoteen 2050 asti. Sen tueksi kuvataan neljä skenaariota kertomuksina erilaisista muutoksen poluista. Samalla avautuu ikkuna koko energia-alan tulevaisuuden näkymien pohdintaan. Kirjassa esitellään usean vuoden ennakointityön ja kymmenien energiatutkijoiden uraauurtavat tulokset. Kirjaan liittyy oppimateriaalia, jonka löydät osoitteesta http://uusiavoinenergia.fi.