Naisten virtsankarkailun nauhaleikkaukset - Eija Laurikainen (Suomen lääkäriliitto, 2022)
Vain ponnistukseen liittyvää virtsankarkailua voidaan korjata leikkauksella. Valikoiduille potilaille voidaan käyttää injektiohoitoa.Leikkaushoidolla paranee 62–97 % potilaista. Retropuubiset (TVT) ja transobturatoriset (TOT ja TVT-O) nauhaleikkaustekniikat ovat yhtä tehokkaita.Suomessa tehdään pääasiassa vähän kajoavia nauhaleikkauksia. Välittömiä leikkauskomplikaatioita ja myöhemmin ilmaantuvia virtsaamisongelmia on ollut vähän.