Taloustieteen Nobel luonnollisten koeasetelmien kehittäjille ja hyödyntäjille - Kortelainen Mika (Kansantaloudellinen yhdistys, 2022)
Vuoden 2021 taloustieteen Nobel-palkinto jaettiin David Cardin, Joshua Angristin ja Guido Imbensin kesken.
Palkittujen työ on nostanut kausaalipäättelyn ja luonnollisten koeasetelmien merkitystä taloustieteessä. Heidän
työllään on ollut myös laaja vaikutus taloustieteen tutkimukseen ja opetukseen sekä heijastumavaikutuksia muihintieteenaloihin. Tärkeisiin kausaalikysymyksiin vastaaminen on myös lisännyt taloustieteellisen tutkimuksen yhteiskunnallistamerkitystä. Keskityn kirjoituksessani Angristin ja Imbensin ansioihin empiirisen taloustieteellisentutkimuksen kehittämisessä sekä erityisesti heidän merkittävimpiin kontribuutioihinsa syy-seuraussuhteiden arviointiin käytettävissä luonnollisissa koeasetelmissa ja niihin liittyvissä ekonometrisissa menetelmissä.