Lehtisammalten määrityskaava suomeksi - Metso, Annika (Suomen Biologian Seura Vanamo ry, 2025)
Lehtisammalten sukuihin johtava määrityskaava teoksesta Nationalnyckeln till Sveriges flora och fauna on saatavilla suomeksi Ruotsin maatalousyliopisto SLU:n julkaisemana Artdatabanken-sivustolla. Linkki kaavaan löytyy Suomen lajitietokeskuksen laji.fi-portaalin teemasivuilta. Suomennoksen tarkoitus on helpottaa lehtisammalten lajinmääritystä ja vakiinnuttaa suomenkielistä sammaltermistöä. Sammalharrastajien on alusta alkaen hyödyllistä käyttää suomeksi vakiintunutta sanastoa. Tämä auttaa määrittämään lajeja oikein ja viestimään yksiselitteisesti havainnoista sosiaalisessa mediassa, puhekielisessä keskustelussa ja kirjoituksissa. Esittelen tässä käännösratkaisujani ja tarjoan sanastoja helpottamaan vieraskielisten lajinmäärityskaavojen käyttöä jatkossa.