Kasvomurtumapotilaan moderni tutkimus ja hoito : tunnistatko kasvomurtumien erityispiirteet? - Snäll Johanna; Toivari Miika; Saloniemi Mikko; Pakkanen Antti; Thorén Hanna; Kontio Risto (Suomen lääkäriliitto, 2022)
Väestön ikääntyminen ja ihmisten vapaa-ajan käyttäytyminen vaikuttavat kasvomurtumien potilas- ja vammaprofiiliin Suomessa. Kasvomurtumapotilaan muut vammat voivat olla oireettomia, mutta henkeä uhkaavia tai elämänlaadun kannalta merkittäviä. Diagnostiikan, potilasohjauksen ja hoidon tulee olla systemaattisia ja tieteelliseen näyttöön perustuvia. Niiden tulee sisältää huolellinen traumatologinen tutkimus sekä myös muiden vammojen hoito. Moderni kasvomurtumapotilaiden hoito tavoittelee yksilöllisesti suunniteltua potilaiden elämänlaatua ylläpitävää hoitoa.