Käänteisen opetuksen positiivisia vaikutuksia matematiikan opetuksessa - Anttila, Henri (My University, 2018)
Käänteinen opetus on kerännyt suurta suosiota viime vuosien aikana opettajien sekä oppilaiden keskuudessa. Käänteinen opetus muuttaa opetustapahtumien kulkua ja tekee oppimisesta mielekkäämpää oppilaille myös matematiikassa. Oppilaat eivät enää jää yksin kohtaamiensa ongelmien ja vaikeuksien kanssa, vaan opettaja pystyy tehokkaammin tarjoamaan ammattitaitoaan oppilaiden tueksi. Kirjallisuuden perusteella käänteinen opetus muuttaa oppimisen oppilaskeskeisemmäksi ja antaa oppilaille vapaammat kädet oman oppimisensa kehittämiseen. Samalla opettaja saa enemmän mahdollisuuksia toteuttaa pedagogisia menetelmiään. Kotona tehtävän itenäisen työskentelyn lisäksi vertaisoppiminen on erityisessä roolissa käänteisen opetuksen luokkahuonetilanteissa, minkä voi nähdä kokoavana tekijänä käänteisen opetuksen toimivuudelle. Oppilaat työskentelevät itsenäisesti sekä ryhmissä eriyttäen itse ja toimien vertaistukena toisilleen. Käänteinen opetus soveltuu myös teknologian hyödyntämisen vuoksi vastaamaan opetussuunnitelmien sisältöä.