Vaikuttava harrastusseteli edellyttää helppokäyttöisyyttä, monipuolista lajivalikoimaa ja rohkaisua vähän liikkuville - Ahokas Ira; Husu Pauliina; Leino Henna; Saarimaa Riikka; Tokola Kari; Vähä-Ypyä Henri; Sandberg Birgitta; Vasankari Tommi; Tapio Petri (Turun kaupunki, 2026)
Harrastussetelin avulla on mahdollista lisätä lasten hyvinvointia, sillä se parantaa harrastusmahdollisuuksia ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Harrastussetelin aktivoivasta vaikutuksestalasten liikkumiseen ei kuitenkaan saatu kokeilussa yksiselitteisiä tuloksia. Lasten itsearvion mukaan seteli lisäsi heidän liikkumistaan, mutta liikemittarien tulokset eivät vahvistaneet sitä. Kokeilussa suuri osa setelin hyödyntäjistä käytti avustuksen olemassa olevaan harrastukseen. Vaikuttavuus saattaisi parantua, jos setelin hyödyntäjiksi saadaan enemmän lapsia ja nuoria, joille ei ole muodostunut vielä liikunnallista elämäntapaa. Erityistä huomiota tulee kiinnittää setelin helppokäyttöisyyteen sekä lajivalikoiman monipuolisuuteen, jokahoukuttaa kokeilemaan uutta harrastusta.