Muistumia ja mietteitä koulutussosiologin turkulaiselta oppimispolulta 1970-luvulta eteenpäin - Hannu Simola (Turun yliopisto, 2022)
Suunnittelin alun perin tähän paikkaan perinteistä tieteellistäartikkelia: ajattelin kääntää vain englanniksi julkaistun artikkelinTrans-national technologies, national techniques and local mechanismsin Finnish university governance: a journey through thelayers, mutta pian homma alkoi tuntua tylsältä ja puuduttavalta.Sitten sain ajatuksen: kirjan teemana on ”uusi suunta” ja ”muuttuvamaisema”, joten entäs jos kerronkin oman tarinani, suurenikäluokan nuorimman kohortin jäsenen (s. 1950) matkan läpikirjan otsikon kuvaaman murroksen. Ja onhan se myös a journeythrough the layers. Ja vielä: kun esitin tämän tekstin pohjat Kasvatustieteidentiedekunnan 40-vuotisjuhlaseminaarissa 10.10.2014otsikolla Muistumia ja huomioita elämästä kasvatustieteidenliepeillä Turussa 1970-luvulta eteenpäin, sain aikaan enemmänhuvittuneisuutta ja naurunhörähdyksiä kuin missään muussaakateemisessa esiintymisessäni. Joten tuskin Artokaan huumorimiehenäon pahoillaan siitä, ettei saa lukea käännöstä pömpöösistätiedeartikkelista, vaan tämmöisen tarinan, joka päätyy ihanvakavaan pohdiskeluun tieteemme tilasta ja tulevasta.
Kohti oppimisyhteiskuntaa : Koulutuspolitiikan uusi suunta ja korkeakoulutuksen muuttuva maisema