Sisäkorvaistutteiden hyödyt kuulokuntoutuspotilailla - Hiltunen, Eemeli (My University, 2023)
Tutkimus kartoittaa nykyaikaisen sisäkorvaistutekuntoutuksen tuloksia Turun yliopistollisessa keskussairaalassa v. 2017-2021 leikatuilla potilailla. Tuloksista voidaan päätellä istutekuntoutuksen parantavan potilaiden kuulomittaustuloksia sekä yli että alle 65-vuotiaiden ikäryhmissä. Koska kuntoutustulosten arviointiin käytetty hälylausetesti on käytössä kaikissa Suomen yliopistosairaaloissa ja myös kansainvälisesti validoitu, voidaan tutkimustuloksia verrata luotettavasti sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla vastaavaan dataan.