Mentalisaatioterapia käytännössä – kliinisen työskentelyn havainnollistaminen terapiatuntimateriaalilla - Teräsahjo, Timo; Matti, Keinänen (Therapeia-säätiö, 2026)
Mentalisaatiolla eli mielentämisellä tarkoitetaan kykyä muodostaa mielikuvia tunteista, tarpeista ja haluista ja sen kautta olla selvillä näistä mielentiloista itsessä ja toisissa. Mentalisointi auttaa ihmistä ylläpitämään psyykkistä tasapainoa ja hallitsemaan elämän tuomia haasteita joustavasti. Toimiva mielentämiskyky on mielenterveyden ja sosiaalisten suhteiden tajun yksi keskeinen tekijä. Artikkelissa tarkastellaan mentalisaation käsitettä, toimivaa ja puutteellista mentalisointia sekä mentalisaatioterapian (MBT) toteutuksen periaatteita. Työtapaa ja hoitoprosessia havainnollistetaan yksityiskohtaisella tuntityöskentelyn esimerkillä. Artikkeli tuo näkyväksi sen, miten mielentämiskykyä voidaan hoidossa kehittää ja vahvistaa ja miten tätä työskentelyä voidaan arvioida.
Mentalisaatiolla eli mielentämisellä tarkoitetaan kykyä muodostaa mielikuvia tunteista, tarpeista ja haluista ja sen kautta olla selvillä näistä mielentiloista itsessä ja toisissa. Mentalisointi auttaa ihmistä ylläpitämään psyykkistä tasapainoa ja hallitsemaan elämän tuomia haasteita joustavasti. Toimiva mielentämiskyky on mielenterveyden ja sosiaalisten suhteiden tajun yksi keskeinen tekijä. Artikkelissa tarkastellaan mentalisaation käsitettä, toimivaa ja puutteellista mentalisointia sekä mentalisaatioterapian (MBT) toteutuksen periaatteita. Työtapaa ja hoitoprosessia havainnollistetaan yksityiskohtaisella tuntityöskentelyn esimerkillä. Artikkeli tuo näkyväksi sen, miten mielentämiskykyä voidaan hoidossa kehittää ja vahvistaa ja miten tätä työskentelyä voidaan arvioida.
Mentalisaatiolla eli mielentämisellä tarkoitetaan kykyä muodostaa mielikuvia tunteista, tarpeista ja haluista ja sen kautta olla selvillä näistä mielentiloista itsessä ja toisissa. Mentalisointi auttaa ihmistä ylläpitämään psyykkistä tasapainoa ja hallitsemaan elämän tuomia haasteita joustavasti. Toimiva mielentämiskyky on mielenterveyden ja sosiaalisten suhteiden tajun yksi keskeinen tekijä. Artikkelissa tarkastellaan mentalisaation käsitettä, toimivaa ja puutteellista mentalisointia sekä mentalisaatioterapian (MBT) toteutuksen periaatteita. Työtapaa ja hoitoprosessia havainnollistetaan yksityiskohtaisella tuntityöskentelyn esimerkillä. Artikkeli tuo näkyväksi sen, miten mielentämiskykyä voidaan hoidossa kehittää ja vahvistaa ja miten tätä työskentelyä voidaan arvioida.v
Mentalisaatiolla eli mielentämisellä tarkoitetaan kykyä muodostaa mielikuvia tunteista, tarpeista ja haluista ja sen kautta olla selvillä näistä mielentiloista itsessä ja toisissa. Mentalisointi auttaa ihmistä ylläpitämään psyykkistä tasapainoa ja hallitsemaan elämän tuomia haasteita joustavasti. Toimiva mielentämiskyky on mielenterveyden ja sosiaalisten suhteiden tajun yksi keskeinen tekijä. Artikkelissa tarkastellaan mentalisaation käsitettä, toimivaa ja puutteellista mentalisointia sekä mentalisaatioterapian (MBT) toteutuksen periaatteita. Työtapaa ja hoitoprosessia havainnollistetaan yksityiskohtaisella tuntityöskentelyn esimerkillä. Artikkeli tuo näkyväksi sen, miten mielentämiskykyä voidaan hoidossa kehittää ja vahvistaa ja miten tätä työskentelyä voidaan arvioida.
Mentalisaatiolla eli mielentämisellä tarkoitetaan kykyä muodostaa mielikuvia tunteista, tarpeista ja haluista ja sen kautta olla selvillä näistä mielentiloista itsessä ja toisissa. Mentalisointi auttaa ihmistä ylläpitämään psyykkistä tasapainoa ja hallitsemaan elämän tuomia haasteita joustavasti. Toimiva mielentämiskyky on mielenterveyden ja sosiaalisten suhteiden tajun yksi keskeinen tekijä. Artikkelissa tarkastellaan mentalisaation käsitettä, toimivaa ja puutteellista mentalisointia sekä mentalisaatioterapian (MBT) toteutuksen periaatteita. Työtapaa ja hoitoprosessia havainnollistetaan yksityiskohtaisella tuntityöskentelyn esimerkillä. Artikkeli tuo näkyväksi sen, miten mielentämiskykyä voidaan hoidossa kehittää ja vahvistaa ja miten tätä työskentelyä voidaan arvioida.
Mentalisaatiolla eli mielentämisellä tarkoitetaan kykyä muodostaa mielikuvia tunteista, tarpeista ja haluista ja sen kautta olla selvillä näistä mielentiloista itsessä ja toisissa. Mentalisointi auttaa ihmistä ylläpitämään psyykkistä tasapainoa ja hallitsemaan elämän tuomia haasteita joustavasti. Toimiva mielentämiskyky on mielenterveyden ja sosiaalisten suhteiden tajun yksi keskeinen tekijä. Artikkelissa tarkastellaan mentalisaation käsitettä, toimivaa ja puutteellista mentalisointia sekä mentalisaatioterapian (MBT) toteutuksen periaatteita. Työtapaa ja hoitoprosessia havainnollistetaan yksityiskohtaisella tuntityöskentelyn esimerkillä. Artikkeli tuo näkyväksi sen, miten mielentämiskykyä voidaan hoidossa kehittää ja vahvistaa ja miten tätä työskentelyä voidaan arvioida.
Mentalisaatiolla eli mielentämisellä tarkoitetaan kykyä muodostaa mielikuvia tunteista, tarpeista ja haluista ja sen kautta olla selvillä näistä mielentiloista itsessä ja toisissa. Mentalisointi auttaa ihmistä ylläpitämään psyykkistä tasapainoa ja hallitsemaan elämän tuomia haasteita joustavasti. Toimiva mielentämiskyky on mielenterveyden ja sosiaalisten suhteiden tajun yksi keskeinen tekijä. Artikkelissa tarkastellaan mentalisaation käsitettä, toimivaa ja puutteellista mentalisointia sekä mentalisaatioterapian (MBT) toteutuksen periaatteita. Työtapaa ja hoitoprosessia havainnollistetaan yksityiskohtaisella tuntityöskentelyn esimerkillä. Artikkeli tuo näkyväksi sen, miten mielentämiskykyä voidaan hoidossa kehittää ja vahvistaa ja miten tätä työskentelyä voidaan arvioida.
Mentalisaatiolla eli mielentämisellä tarkoitetaan kykyä muodostaa mielikuvia tunteista, tarpeista ja haluista ja sen kautta olla selvillä näistä mielentiloista itsessä ja toisissa. Mentalisointi auttaa ihmistä ylläpitämään psyykkistä tasapainoa ja hallitsemaan elämän tuomia haasteita joustavasti. Toimiva mielentämiskyky on mielenterveyden ja sosiaalisten suhteiden tajun yksi keskeinen tekijä. Artikkelissa tarkastellaan mentalisaation käsitettä, toimivaa ja puutteellista mentalisointia sekä mentalisaatioterapian (MBT) toteutuksen periaatteita. Työtapaa ja hoitoprosessia havainnollistetaan yksityiskohtaisella tuntityöskentelyn esimerkillä. Artikkeli tuo näkyväksi sen, miten mielentämiskykyä voidaan hoidossa kehittää ja vahvistaa ja miten tätä työskentelyä voidaan arvioida.
Mentalisaatiolla eli mielentämisellä tarkoitetaan kykyä muodostaa mielikuvia tunteista, tarpeista ja haluista ja sen kautta olla selvillä näistä mielentiloista itsessä ja toisissa. Mentalisointi auttaa ihmistä ylläpitämään psyykkistä tasapainoa ja hallitsemaan elämän tuomia haasteita joustavasti. Toimiva mielentämiskyky on mielenterveyden ja sosiaalisten suhteiden tajun yksi keskeinen tekijä. Artikkelissa tarkastellaan mentalisaation käsitettä, toimivaa ja puutteellista mentalisointia sekä mentalisaatioterapian (MBT) toteutuksen periaatteita. Työtapaa ja hoitoprosessia havainnollistetaan yksityiskohtaisella tuntityöskentelyn esimerkillä. Artikkeli tuo näkyväksi sen, miten mielentämiskykyä voidaan hoidossa kehittää ja vahvistaa ja miten tätä työskentelyä voidaan arvioida.
Mentalisaatiolla eli mielentämisellä tarkoitetaan kykyä muodostaa mielikuvia tunteista, tarpeista ja haluista ja sen kautta olla selvillä näistä mielentiloista itsessä ja toisissa. Mentalisointi auttaa ihmistä ylläpitämään psyykkistä tasapainoa ja hallitsemaan elämän tuomia haasteita joustavasti. Toimiva mielentämiskyky on mielenterveyden ja sosiaalisten suhteiden tajun yksi keskeinen tekijä. Artikkelissa tarkastellaan mentalisaation käsitettä, toimivaa ja puutteellista mentalisointia sekä mentalisaatioterapian (MBT) toteutuksen periaatteita. Työtapaa ja hoitoprosessia havainnollistetaan yksityiskohtaisella tuntityöskentelyn esimerkillä. Artikkeli tuo näkyväksi sen, miten mielentämiskykyä voidaan hoidossa kehittää ja vahvistaa ja miten tätä työskentelyä voidaan arvioida.
Mentalisaatiolla eli mielentämisellä tarkoitetaan kykyä muodostaa mielikuvia tunteista, tarpeista ja haluista ja sen kautta olla selvillä näistä mielentiloista itsessä ja toisissa. Mentalisointi auttaa ihmistä ylläpitämään psyykkistä tasapainoa ja hallitsemaan elämän tuomia haasteita joustavasti. Toimiva mielentämiskyky on mielenterveyden ja sosiaalisten suhteiden tajun yksi keskeinen tekijä. Artikkelissa tarkastellaan mentalisaation käsitettä, toimivaa ja puutteellista mentalisointia sekä mentalisaatioterapian (MBT) toteutuksen periaatteita. Työtapaa ja hoitoprosessia havainnollistetaan yksityiskohtaisella tuntityöskentelyn esimerkillä. Artikkeli tuo näkyväksi sen, miten mielentämiskykyä voidaan hoidossa kehittää ja vahvistaa ja miten tätä työskentelyä voidaan arvioida.