Ylinumeroituvuuskvanttorillisen identiteetillisen ensimmäisen kertaluvun predikaattilogiikan täydellisyys - Tuomialho, Joni (My University, 2026)
Työ käsittelee ylinumeroituvuuskvanttorillisen ensimmäisen kertaluvun predikaattilogiikan täydellisyyttä ja sen todistusta. Työn alussa esitellään tarvittava taustatieto ja aksioomat, joita täydellisyystodistuksen käsittely ja ymmärtäminen vaatii. Tämän jälkeen konstruoidaan tarvittavat heikot mallit, joilla voidaan rakentaa standardimallit ja joiden avulla väite todistetaan. Työssä oletetaan lukijalta ensimmäisen kertaluvun predikaattilogiikan osaamista, joka yleensä saadaan logiikan aine- ja syventävien opintojen tasoisilla opintojaksoilla matematiikan yliopistotasolla.
Keywords: Ensimmäisen kertaluvun predikaattilogiikka; kvanttori; täydellisyys; ylinumeroituvuus