Tietoa tarvitaan kriminaalipolitiikan ongelmien ratkaisussa - Saarikkomäki, Elsa (Oikeusministeriö, Rikoksentorjuntaneuvosto, 2025)
Rikollisuuden ja rikoksentorjunnan aiheet herättävät kiinnostusta ja monilla on niistä omia näkemyksiä, kokemuksia ja mielipiteitä. Mediassa esiintyy toisinaan klikkiotsikointia, moraalipaniikin kaltaisia ilmiöitä tai yksinkertaistettuja ratkaisuja tarjotaan monimutkaisiin ongelmiin. Kriminaali- ja sosiaalipoliittista päätöksentekoa voivat ohjata muut tekijät kuin tieto. Tutkimukseen perustuvalle ajantasaiselle tiedolle on tarvetta. Uutiskynnystä ei tyypillisesti ylitä asioiden moniulotteisuus, jota tutkimus usein korostaa, ja tätä voi olla myös päätöksenteossa vaikea huomioida.