Hiuksettomuuden häpeä. Häpeän kokemukset ja niiden merkitys kaljujen naisten kirjoituksissa. - Latva, Johanna (Finland, 2026)
Hiusten menetys herättää kokijassaan monenlaisia tunteita. Yksi näistä on häpeä. Se voi johtua esimerkiksi huomiosta, että oma kaljuus on ”epänormaalia”, koska naisten kaljuus rikkoo yhteiskuntamme ulkonäkönormeja tai pelosta joutua muiden arvostelun ja katseiden kohteeksi. Artikkelissa tarkastelen, miten häpeän tunne ilmenee 19 hiuksettomuuden kokeneen naisen omakohtaisessa teemakirjoituksessa.