Tutkimus suomalaisten erityisluokanopettajien työuupumuksen tilasta : "siis pidän työstäni, enkä haluaisi muuta tehdä, mutta olen ihan loppu" - Kannosto, Jenna; Virta, Marko (My University, 2020)
Tutkimuksessa selvitettiin, kokevatko suomalaiset erityisluokanopettajat työuupumuksen tunnetta. Lisäksi selvitettiin, onko sukupuolella, työkokemuksella ja työpaikan sijainnilla yhteyttä työuupumuksen tunteen kokemiseen. Tutkimuksessa saatiin myös selville työhön liittyviä uuvuttavia tekijöitä erityisluokanopettajan ammatissa. Tutkimus on kvantitatiivinen eli määrällinen tutkimus. Aineisto analysoitiin IMB SPSS Statistic 26-ohjelmalla. Työuupumusta mitattiin MBI (Maslach Burnout Inventory) -mittarin avulla. Tutkimus toteutettiin Webropol-kyselynä tammikuussa 2020. Kyselylomakkeet lähetettiin sähköpostitse OAJ:n aluetoimijoiden puheenjohtajille sekä SEL.ry:n puheenjohtajalle. Heitä pyydettiin jakamaan kyselyä eteenpäin jäsenistölleen. Lisäksi kysely jaettiin ”erkkamaikat” ja ”erityisopettajat” Facebook-ryhmiin. Kyselyyn vastasi 151 erityisluokanopettajaa, joista kymmenen oli miehiä ja 141 oli naisia. Vastauksia kyselyyn saatiin jokaisesta Suomen maakunnasta. Tutkimustulokset osoittivat, että erityisluokanopettajat ovat uupuneita. Kyselyyn vastanneista erityisluokanopettajista joka toinen koki uupumuksen tunnetta ja joka kolmas oli uupunut. Sukupuolten välinen vertailu työuupumuksen tunteen kokemisessa ei ollut kannattavaa epätasaisen sukupuolijakauman vuoksi. Lisäksi työkokemuksella eikä työpaikan sijainnilla ollut tilastollista merkitsevyyttä työuupumuksen tunteen kokemisessa. Työkokemuksella ei ollut tilastollista merkitsevyyttä, sillä kaikissa ”työkokemusjoukoissa” koettiin uupumuksen tunnetta. Tutkimuksessa selvisi, että erityisluokanopettajia uuvuttavia tekijöitä ovat kollegoiden ja esimiehen tuen puute, haastavat oppilaat sekä muut lisääntyneet asiat työssä, jotka vievät aikaa opettamiselta. Tutkimustuloksen mukaan erityisluokanopettajien tilanne Suomessa on huolestuttava. Erityisluokanopettajat ovat uupuneita, joten toimenpiteitä tilanteen parantamiseen olisi syytä selvittää ja heidän työssä jaksamista tulisi edistää kaikin mahdollisin keinoin. Koulutuksesta ei tulisi enää leikata, vaan resursseja tulisi lisätä kouluihin. Erityisluokanopettajilla tulisi olla mahdollisuus vaikuttaa, kun erityisopetukseen liittyviä muutoksia tehdään. Asiasanat: erityisluokanopettaja, erityisopetus, työuupumus, stressi, työhyvinvointi