Mitä kannattaa tutkia ENMG:llä? - Jääskeläinen Satu (Suomen lääkäriliitto, 2025)
Elektroneuromyografia (ENMG) räätälöidään yksilöllisesti kullekin potilaalle kliinisen työhypoteesin mukaisesti – kokonaisuus vaihtelee lyhyestä ja suppeasta erittäin laajaan ja vaativaan tutkimukseen.
Ääreishermoston, hermo-lihasliitoksen ja lihasten vaurioiden ja sairauksien diagnostiikassa tutkimus on ensisijainen.
ENMG on hyödyllinen neuropaattisen kivun, tuntohäiriöiden ja lihasheikkouden selvittämisessä.
Oleellista lisäarvoa ENMG ei anna, jos oireena on toispuolihalvaus tai parapareesi, oireet vaihtavat puolta ja paikkaa tai ovat kohtauksellisia ja lyhytkestoisia.