TAKU 50. Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU vuosina 2015–2025 - Isotalo, Juha (Finland, 2026)
Historiikki kertoo Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKUn vuosista 2015–2025. Näkökulma on rajattu TAKUn kehitykseen järjestönä, sen rooliin ammattijärjestökentällä ja merkitykseen kulttuuripolitiikassa.
Juha Isotalon kirjoittama teos kertoo TAKUn monista rooleista viimeisen kymmenen vuoden aikana sekä ammattijärjestönä että taide- ja kulttuurialan työelämän käänteissä. Taide- ja kulttuurialaa rajusti koetellut koronapandemia sijoittuu aikajakson puoliväliin.
Teos tuo esiin TAKUn toiminnan muuttumista sekä kasvua. Jäsenkunta, yhteistyökumppanit ja tavat tehdä poliittista edunvalvontaa ovat muuttuneet vuosien varrella. Muuttumattomana on sen sijaan pysynyt taide- ja kulttuurialan tekijöiden käsitys oman työnsä merkityksestä ja arvosta.