Tasapainoilua kiistanalaisten terveysilmiöiden tutkimuksessa vaikuttavan tutkimuksen aikakaudella - Vuolanto Pia; Nurmi Johanna (Kulttuurintutkimuksen seura ry, 2025)
Artikkeli käsittelee kiistanalaisia terveysaiheita tutkivien tasapainoilua erilaisten odotusten ja roolien ristipaineissa. Pohdimme omien kokemustemme valossa rokotekriittisyyden ja vaihtoehtohoitojen tutkijoina asemoitumistamme näissä tieteeseen liittyvissä kiistanalaisissa aihepiireissä. Lisäksi jäsennämme tutkijan erilaisia asiantuntijarooleja julkisuudessa sekä paikannamme tutkimuksen vaikuttavuuden ulottuvuuksia.