Vastaanotolla iäkäs maahanmuuttaja – millaista vuorovaikutusosaamista tarvitaan? - Paananen Jenny (Suomen Muistiasiantuntijat, 2022)
Suomen väestörakenteessa on meneillään kaksi merkittävää muutosta. Ensinnäkin väestö ikääntyy: suuret ikäluokat vanhenevat ja lapsia saadaan aiempaa vähemmän, jolloin työikäisten ja huollettavien suhteelliset osuudet muuttuvat. Toiseksi väestö monimuotoistuu globalisaation myötä. Suomeen muuttaa ihmisiä töiden, opiskelun, ihmissuhteiden ja turvapaikan vuoksi eri puolilta maailmaa. Terveydenhuollon ammattilaisen näkökulmasta väestöä koskevat muutokset edellyttävät yhä parempaa osaamista ikääntyneiden hoidossa sekä erilaisen kielellisen ja kulttuurisen taustan huomioimisessa. Molemmissa vuorovaikutuksella on merkittävä rooli.